GVB Amsterdam heft met Erkon

Impact 200M met busband

8 september 2015

De garage van GVB Amsterdam gebruikt voor het onderhouden en repareren van bussen HYWEMA mobiele hefkolommen, die door ons geleverd worden. Daarnaast gebruikt de openbaar vervoerder van de hoofdstad op maat gemaakte Hovmand tilhulpen. Hiermee worden zowel banden als remdelen gelift. Op die manier werken medewerkers in een gezonde werkhouding aan veilig vervoer.

Hoger heffen met Hywema.

In 2014 zocht GVB Exploitatie BV naar een nieuwe onderhoudspartij voor het handhaven van bestaande series tilmiddelen. Ook moesten er nieuwe mobiele hefkolommen (wielgreepliften) komen, die extra hoog heffen voor de langere medewerker. Fred Nak, Contract manager bij GVB: "De hefkolommen worden in de werkplaatsen intensief ingezet tijdens onderhoud en reparatie. GVB is een 24-uurs bedrijf, wat betekent dat een snelle service en proactiviteit van de onderhoudspartij echt belangrijk is om de bussen snel weer op de weg te krijgen."

Naast het servicegedeelte en de garantietermijn, was mede de leverprijs voor de GVB doorslaggevend in zijn keuze. "Wij waren erg tevreden over het onderhoud van Erkon aan de andere heffers. Kostentechnisch is het daarom ook interessant nieuwe hefkolommen bij hen aan te schaffen. Het type hefkolom sloot volledig aan op onze wensen en er waren geen grootschalige aanpassingen nodig om deze te installeren in de werkplaatsen.", zegt Nak.

Twee tilproblemen, één Hovmand.

Sinds begin 2015 gebruikt de GVB voor bandenmontage ook op maat gemaakte Hovmand tilhulpen. Een snel wisselsysteem van opnamehulpstukken maakt de tilhulp multifunctioneel. Fred Nak vervolgt: "Naast het wisselen van complete wielen van 95 kg per stuk, ontstond het idee om ook zware remschijven te liften met hetzelfde apparaat. Erkon was bereid hier energie in te steken en ontwikkelde een eenvoudig opzetstuk. Wisselen van de bandenmontage naar kraanarm voor de remschijven en remklauwen duurt nog geen minuut. Daarnaast zorgt een borgingspin voor optimale veiligheid."

Ook wanneer zich weer nieuwe tiluitdagingen aandienen, schuift de GVB garage haar medewerker naar voren in de zoektocht naar een oplossing. "Mensen die ermee werken zijn bepalend. Zij moeten het uitproberen en de handzaamheid ervaren. Zo bleek in het gebruik dat het verlengde hulpstuk voor wielen iets te lang was. Erkon paste de tool gewoon aan. We zijn nu bezig met een ultieme steun voor wiel demontage op het wegdek, om een bus op een buitenlocatie te repareren. Het is fijn werken met een partij die meedenkt en nakomt wat ze zeggen", besluit de Contract manager.


Meer nieuwsberichten

Deel deze pagina:

Erkon Tilhulpmiddelen Splinterlaan 152 2352 SM Leiderdorp T. 071 589 64 00 F. 071 541 24 47

Specialist in de verkoop, advisering van schaarheftafels, tiloplossingen en vacuumheffers voor dozen, zakken, en plaatmateriaal. Erkon Engineering B.V., handelend onder de naam 'Erkon Tilhulpmiddelen' heeft zich door jarenlange ervaring kunnen profileren als vertrouwd specialist. Mede door de traditionele opvattingen ten aanzien van service en kwaliteit heeft Erkon Engineering B.V. een goede relatie met haar klanten. Voor Erkon Engineering B.V. is de klant nog steeds koning.