Erkon levert snelste tilhulp in de markt nu ook in RVS

Hovmand Inox 90

7 september 2015

De INOX 90 van Hovmand voldoet aan hygiëne-eisen in Food, Farma en Clean Room.

Wij als specialist in tilhulpmiddelen, voegt de INOX 90 in RVS toe aan zijn Hovmand-assortiment. De snelle tilhulp ontworpen in RVS, is zeer geschikt voor de farmaceutische industrie, de industriële keuken en de elektronicasector. De INOX 90 voldoet met zijn beschermingsklasse IP-66 aan alle eisen in deze sectoren en schoonmaken met water en reinigingsmiddelen is geen probleem.

De breed inzetbare INOX 90 heeft een hefvermogen van 90 kg en is ontworpen voor intensief gebruik. Door de verdubbelde hefsnelheid concurreert de tilhulp met andere tilhulpmiddelen zoals schaarheftafels, vacuumheffers of manipulatoren. De RVS-uitvoering en een grote verscheidenheid aan RVS-tilhulpstukken maakt de INOX 90 nu volledig multifunctioneel.

De INOX 90 is met tilhulpstukken aan te passen aan het type lading dat verhandeld wordt. Met een platform, doorn, vorken, V-platforms en rollengrijpers in RVS is de tilhulp inzetbaar in het verwerken van verschillende verpakkingen van voedsel en medicijnen. Het tilhulpmiddel beschikt over een afstandsbediening en heeft twee hefsnelheden van 125 mm/sec tot 270 mm/sec. De tilhulp is verkrijgbaar in twee modellen, respectievelijk de INOX 90L en de INOX 90M met 1.240 en 1.640 mm hefhoogte. Ook de wielen zijn af te stemmen op de sector: Erkon levert antistatische ESD wielen en wielen speciaal voor de industriële keuken.

Vanwege strikte regelgeving in voedingsmiddelen verwerking en strenge reinigingseisen van machines, worden hygiënische en aseptische eigenschappen van tilhulpmiddelen steeds belangrijker. Europese wetgeving bepaalt dat levensmiddelenbedrijven verplicht zijn voedselveiligheid te borgen middels een kwaliteitssysteem. "Een hygiënische productieproces speelt een grote rol voor onze klanten in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Onze RVS-tilhulpmiddelen met IP-66 classificering kunnen grondig gereinigd worden. De verwisselbare INOX 90 opnamehulpstukken zijn eveneens in RVS uitgevoerd waardoor reinigingsmiddelen de onderdelen niet beschadigen en bacteriën geen kans krijgen.

De INOX 90 is een van de tilhulpmiddelen van Hovmand met een hefvermogen van 70 kg tot de zwaarste uitvoering met een hefvermogen van 300 kg. Meerdere modellen in het Hovmand assortiment zijn verkrijgbaar in RVS. Hovmand ontwikkelt efficiënte batterij-aangedreven goederenheffers in aluminium en staal voor het optillen en verplaatsen van rollen, drums en dozen.

Voor meer informatie zie: Hovmand INOX 90 serie

Of bel 071-5896400 voor meer informatie, advies.

De Hovmand INOX 90 is ook de bewonderen op de Logistica 2015 te Utrecht van 10 t/m 13 november; klik hier voor gratis toegang.


Meer nieuwsberichten

Deel deze pagina:

Erkon Tilhulpmiddelen Splinterlaan 152 2352 SM Leiderdorp T. 071 589 64 00 F. 071 541 24 47

Specialist in de verkoop, advisering van schaarheftafels, tiloplossingen en vacuumheffers voor dozen, zakken, en plaatmateriaal. Erkon Engineering B.V., handelend onder de naam 'Erkon Tilhulpmiddelen' heeft zich door jarenlange ervaring kunnen profileren als vertrouwd specialist. Mede door de traditionele opvattingen ten aanzien van service en kwaliteit heeft Erkon Engineering B.V. een goede relatie met haar klanten. Voor Erkon Engineering B.V. is de klant nog steeds koning.