Twee vliegen in een klap

Vacuumheffer plaatmateriaal

18 juni 2015

Sinds september 2014 maakt Abet Laminati gebruik van de Vacu-jojolift vacuumheffer als tilhulpoplossing bij het krasvrij omstapelen van gevelbeplating. Waar de platen eerder nog handmatig werden verschoven, zorgt de vacuumheffer van Erkon nu voor een afname in fysieke belasting van medewerkers en minder productuitval door krassen.

Wat doet Abet Laminati?
Abet Laminati is als Italiaanse trendsetter een toonaangevende producent van een breed scala aan HPL decoratieve plaatmaterialen voor binnen- en buitentoepassingen. Met het hoofdkantoor in Italie, wereldwijd netwerk van dochtermaatschappijen en een slim dealersysteem bedient het bedrijf zijn klanten razendsnel. Vanuit IJsselstein worden Nederlandse giganten in bouwmaterialen voorzien van de Abet-plaatmaterialen.

Dennis Laros, chef magazijn bij Abet Laminati vertelt over het productieproces: "Leversnelheid wordt steeds belangrijker. Daarom hebben wij in Nederland al grote voorraden liggen die omgestapeld worden naar de pallets voor de klant. Hierdoor is de levertijd erg kort. Tijdens het order verzamelen moesten wij de platen echter trekken en overschuiven wat door de grootte en het gewicht van de plaat erg belastend is voor de rug. Sommige platen zijn wel 4.2 bij 1.86 meter en bijna 200 kilo. Bovendien ontstonden, ondanks de krasvastheid van het materiaal, toch wel eens krassen door het schuiven."

Hands-on
Medewerkers die de tilhulpmiddelen daadwerkelijk gebruiken, weten natuurlijk precies waar ze tijdens het werk tegenaan lopen. Dit neemt Abet Laminati serieus en daarom kiezen medewerkers zelf de hulpmiddelen waarmee ze werken. Laros vervolgt: "Wij gingen op zoek naar een betaalbaar tilhulpmiddel waarbij je niet hoeft te bukken, dat door een persoon te bedienen is en in de lucht hangt. Wij hebben namelijk graag een lege vloerruimte in het magazijn. Erkon Tilhulpmiddelen nam ons mee naar een interieurbouwer die de Vacu-jojolift vacuumheffer al in gebruik had en liet ons het apparaat testen. Wij merkten dat de platen met de vier zuigmonden recht omhoog getild werden en dat we met de juiste afstelling van de arm, niet meer voorover hoefden te bukken."

Kostenbesparing en minder fysieke belasting
Het efficiente logistieke proces staat bij Abet Laminati garant voor de snelle leveringen in Nederland. De snelheid mag echter niet ten koste gaan van het personeel. "Met de Vacu-jojolift vacuumheffer zijn de dagelijkse tilwerkzaamheden nu veel lichter en besparen we op productuitval door krassen. Dankzij het railsysteem kunnen we het plaatmateriaal nu heel eenvoudig van pallet naar pallet overtillen over een groot werkgebied. En natuurlijk is het ook fijn dat de Vacu-jojolift niet de meest dure tilhulpoplossing is", aldus Dennis Laros van Abet Laminati.

Voor meer informatie over vacuumheffers voor plaatmateriaal klik hier!

Voor meer informatie over vacuumheffers in het algemeen klik hier!


Meer nieuwsberichten

Deel deze pagina:

Erkon Tilhulpmiddelen Splinterlaan 152 2352 SM Leiderdorp T. 071 589 64 00 F. 071 541 24 47

Specialist in de verkoop, advisering van schaarheftafels, tiloplossingen en vacuumheffers voor dozen, zakken, en plaatmateriaal. Erkon Engineering B.V., handelend onder de naam 'Erkon Tilhulpmiddelen' heeft zich door jarenlange ervaring kunnen profileren als vertrouwd specialist. Mede door de traditionele opvattingen ten aanzien van service en kwaliteit heeft Erkon Engineering B.V. een goede relatie met haar klanten. Voor Erkon Engineering B.V. is de klant nog steeds koning.