Erkon introduceert snelste tilhulp op de markt

Impact 90

15 juni 2015

Hovmand introduceert snelste tilhulp op de markt
Impact 90 van Hovmand onder andere zeer geschikt voor logistieke sector

Als specialist in tilhulpmiddelen, introduceren wij de Impact 90. Dit tilhulpmiddel uit het Hovmand-assortiment met een hefvermogen van 90 kg is ontworpen voor intensief gebruik, en is daarmee uitermate geschikt voor de logistieke sector. Met de Impact 90 verdubbelt de hefsnelheid ten opzichte van de standaard hefsnelheid van de tilhulpen van ons, die al tot de snelste op de markt behoorden.

De Impact 90 zorgt bij honderd heffingen per dag voor een besparing van één werkuur per week. Deze tilhulp heeft een hefsnelheid van 270 mm/sec. Qua snelheid gaat de Impact 90 hiermee de strijd aan met andere tilhulpmiddelen, zoals schaarheftafels, vacuumheffers of manipulatoren. De tilhulp is verkrijgbaar in drie verschillende modellen, namelijk de Impact 90L, 90M en de 90H met respectievelijk 1.240, 1.640 en 2.040 mm hefhoogte.

De Impact 90 is dankzij de vele verschillende opnametools inzetbaar in uiteenlopende sectoren, zoals de industrie, logistiek en verpakkingsindustrie, waar veel tilwerk wordt verricht. Het tilhulpmiddel beschikt over een platform, doorn, vorken, kraanarm en rollengrijper, wat de handling van onder andere dozen, zakken, bakken en rollen mogelijk maakt. Dankzij de Impact 90 wordt de fysieke belasting van werknemers sterk verminderd.

“Tilhulpmiddelen spelen een belangrijke rol bij de voorkoming van rugklachten. Lage rugpijn is met een jaarlijkse landelijke kostenpost van € 4,4 miljard een van de meest gemelde en dure aandoeningen in Nederland”. “Met onze hulpmiddelen zorgen wij dat werknemers in uiteenlopende sectoren duurzaam inzetbaar blijven.” In verschillende Arbowetgevingen zijn afspraken vastgelegd over fysieke werkbelasting door tillen, trekken en duwen. Deze wetgevingen schrijven voor dat bij een bepaalde fysieke belasting hulpmiddelen, zoals heftafels, vacuumheffers en tilliften, ingezet moeten worden om rugklachten te voorkomen.

De Impact 90 maakt onderdeel uit van het Hovmand-assortiment. Hovmand ontwikkelt, produceert en verkoopt efficiënte batterij-aangedreven lifters in aluminium en staal voor het optillen en verplaatsen van rollen, drums en dozen. Het Hovmand-assortiment beschikt al over een tilhulp met een hefvermogen van 70 kg tot de zwaarste uitvoering met een hefvermogen van 300 kg. Er zijn tevens verschillende RVS-modellen leverbaar. Erkon is exclusief Hovmand-importeur voor Nederland.

Meer informatie gewenst ga hier naar het contactformulier.

Of kijk op Hovmand Impact 90 serie voor meer informatie.


Meer nieuwsberichten

Deel deze pagina:

Erkon Tilhulpmiddelen Splinterlaan 152 2352 SM Leiderdorp T. 071 589 64 00 F. 071 541 24 47

Specialist in de verkoop, advisering van schaarheftafels, tiloplossingen en vacuumheffers voor dozen, zakken, en plaatmateriaal. Erkon Engineering B.V., handelend onder de naam 'Erkon Tilhulpmiddelen' heeft zich door jarenlange ervaring kunnen profileren als vertrouwd specialist. Mede door de traditionele opvattingen ten aanzien van service en kwaliteit heeft Erkon Engineering B.V. een goede relatie met haar klanten. Voor Erkon Engineering B.V. is de klant nog steeds koning.