Cases

Duurzamer het onderste uit de krat halen

WVS Roosendaal

Vanaf deze maand staan onze medewerkers van de afdeling fotosortering op de industrievestiging Vaartveld gezonder te werken. Een glimmend nieuwe kantelbare hefpompwagen helpt ze daarbij. De Logitilt, zoals de machine heet, werd aangeschaft zodat de inhoud op de bodem van de stalen kratten beter bereikbaar is. Productieassistent Anton van den Aarsen vertelt: "Onze logistiek medewerkers verwerken ruim twintig van deze stalen kratten met papieren dossiers per week en hebben zo opgeteld wel tweeduizend kilo per dag in hun handen. Je begrijpt dat we met deze nieuwe machine hun lichaam behoorlijk ontzien." WVS probeert op alle afdelingen

bekijk onze tilhulpmiddelen

Verder dankzij de vacuumlift

Huub Menken Werkbladen, Katwijk

Het sjouwen van zware aanrechtbladen is pittig werk. Directeur Erwin Menken van Huub Menken Werkbladen in Katwijk kan ervan meepraten; hij versleet zijn rug met tillen. Menken klopte in 2006 aan bij Erkon, dat een systeem van vacuümliften ontwierp. "Tegenwoordig kan een man doen waar vroeger twee medewerkers voor nodig waren", zegt Menken. "We hebben drie vacuümliften hangen aan een railsysteem met groot bereik. Het werkt veel efficiënter en, nog belangrijker, het is arbotechnisch een gouden oplossing. We hebben veel minder klachten. Erkon is een prettig bedrijf dat in oplossingen denkt en snel reageert. Ook het onderhoud is perfect."

 

Koninklijke Verkade N.V.

Martin Feeke

Wij hebben als Koninklijke Verkade met Erkon goede ervaringen met de tilhulpen, die her en der door verschillende productielijnen worden gebruikt en de aanwezige heftafels. Een heel sterk punt van Erkon is, dat men mee denkt met de klant en probeert om bepaalde wensen toch voor elkaar te krijgen. Ook de service staat hoog in het vaandel, onlangs hebben wij als bedrijf een duurzaamheidsdag gehouden met als extra thema vitaliteit. Op de vraag of zij bereid waren om ons te helpen met wat demonstraties op het gebied van tilhulpen, was het antwoord volmondig "ja!" en mede daardoor was deze duurzaamheidsdag volledig geslaagd.

GVB Amsterdam

GVB Amsterdam

GVB Amsterdam neemt nieuwe set hefkolommen voor gelede bussen in gebruik. Op verzoek van de steeds langer wordende monteurs heffen deze kolommen 20 cm hoger voor een nog betere werkhouding. Deze hefkolommen zijn aangesloten met spiraalkabels voor een mooie vrije werkvloer.

Office Centre

Office Centre

Office Centre, marktleider in kantooroplossingen, werkt al jaren naar tevredenheid met Erkon. "Het is een echte samenwerking", zegt Nico van Schanke. "Elke van onze veertig verstigingen werkt met platformtrappen van Erkon. We hebben er tachtig. We hebben wel eens een andere leverancier gehad, maar dat was met alle gevolgen van dien. Erkon levert kwaliteit en is betrouwbaar. Het onderhoud en de service zijn perfect. Mocht er iets gebeuren - iemand rijdt tegen een trap aan bijvoorbeeld - dan staan ze snel op de stoep om alles te herstellen. We hebben nog nooit een platformtrap van Erkon vervangen. Je weet wat je koopt met Erkon."