Bericht

woensdag 6 juni 2018

Palletautomaat: ontlast en opgeruimd!

Met een palletautomaat (of automatische palletstapelaar) is het mogelijk automatisch 1 of meerder lege pallets op en af te stapelen. Hierdoor vermindert de fysieke belasting van medewerkers en eventuele palletschade. Daar kan de gebruiker over meepraten.

Arjan van Pelt is werkleider bij GO!, een sociale werkvoorziening in Oosterhout.

“In onze productiehal werken ongeveer 150 mensen. De voornaamste werkzaamheden die zij uitvoeren zijn in- en ompakwerkzaamheden, zoals het samenstellen van kerstpakketten, en licht montagewerk, zoals het in elkaar zetten van stopcontacten. Alle spullen die wij nodig hebben, worden aangeleverd op europallets. Met een heftruck konden we weliswaar tien pallets tegelijk verplaatsen, maar het op- en afstapelen de pallets, moest uiteindelijk toch handmatig gebeuren. En daar is niet iedereen sterk genoeg voor. Daarom hebben we een palletautomaat op proef besteld. Het was al snel duidelijk dat de automaat een grote aanwinst is. Het belangrijkste is dat de fysieke belasting van onze medewerkers erdoor is verminderd. Maar een groot bijkomend voordeel is dat onze productiehal nu een stuk opgeruimder is. Waar losse pallets voorheen overal werden neergezet, is er nu een centrale plek, waar alle lege pallets worden verzameld. Wij hebben een pneumatische variant en deze is daardoor naast eenvoudig ook licht in gebruik. Wel hebben we gekozen voor extra beveiligingsaccessoires, zoals een heftruck aanrijdbeveiliging. Dit voorkomt dat de automaat beschadigd raakt of omvalt. Onze medewerkers zijn er zeer tevreden over.”

De palletautomaat in verschillende uitvoeringen

De Ferroplan palletautomaat is dankzij verschillende uitvoeringen inzetbaar in uiteenlopende sectoren, zoals logistiek, industrie, automobielindustrie en verpakkingsindustrie. De palletautomaat, die werkt op elektriciteit of met perslucht - maakt stapels van 15 pallets. De palletautomaat is standaard verkrijgbaar geschikt voor de afmetingen 1200x800mm en 1200x1000mm. Speciale uitvoeringen zijn op aanvraag mogelijk.

Voor meer informatie: Palletautomaat

Paletautomaat, ontlast en opgeruimd