Bericht

donderdag 9 augustus 2018

De allround transporthulp

Erkon Tilhulpmiddelen is de eerste officiële leverancier van de transporthulp Xetto. De transporthulp is compact, past in elk formaat bedrijfswagen en reist met de lading mee. De Xetto is ontwikkeld voor het tillen en vervoeren van vrachten tot 250 kilogram.

De Xetto werd geïntroduceerd op de Duitse markt door producent Hoerbiger. De Xetto wordt vooral gebruikt in het bedrijfsleven en de interne logistiek. De tilhulp is divers inzetbaar, bijvoorbeeld voor het vervoer naar evenementen, voor de levering van materialen en voor het tillen van zwaar gereedschap.

Dankzij zijn stabiele constructie is hij in een hoge stand ook als werkbank te gebruiken voor reparaties op locatie. De Xetto is te vergelijken met een brancard en kan door een inschuifbaar onderstel met lading en al in een voertuig geschoven worden. Het laden met de Xetto duurt ongeveer 45 seconden.

De Xetto past perfect in de bedrijfsfilosofie van Erkon, namelijk: producten verkopen die de fysieke belasting verminderen.

Xetto: kracht en veiligheid

De Xetto weegt 95 kilogram en heeft een draagvermogen van 250 kilogram. Het laden gebeurd binnen 20 seconden tot een hoogte van 800 millimeter. Het systeem heeft een bedieningspaneel voor het heffen en dalen van het laadplatform. Deze zit op de handgreep of apart.

Door de compacte afmeting van de Xetto past hij in kleine bedrijfswagens. De batterij is een Lithium Ion Accu die, wanneer volledig opgeladen, het maximale gewicht circa 14 keer tot de maximale hoogte kan tillen. De wielen zijn groter waardoor hij, ongeacht het laadgewicht, vloeiend over ongelijke oppervlakten rijdt. Door het stabiele onderstel van de Xetto staat hij ook stevig op een hellende ondergrond tot 2,5%.

De Xetto beschikt voor extra veiligheid over een sleutelschakelaar en is uit te breiden met diverse accessoires. Daarnaast wordt elke Xetto voor oplevering uitgebreid functioneel getest en hij voldoet aan alle vereiste ISO-normeringen.

Bekijk hier de Xetto transporthulp

 

De allround transporthulp