Assortiment RVS-tilhulpmiddelen uitgebreid

woensdag 1 augustus 2018

Assortiment RVS-tilhulpmiddelen voor hygiënisch werken uitgebreid met Ulma EXT10

Erkon Tilhulpmiddelen heeft de toch al uitgebreide lijn van RVS-tilhulpmiddelen van UIma Inoxtruck uitgebreid met de EXT10. Deze palletwagen brengt een pallet met één druk op de knop op werkhoogte van 80 cm. tot een meter en kan zo fysieke belasting voorkomen. De EXT10 is leverbaar met een automatische hoogte-instelling. De lijn tilhulpmiddelen van ULMA Inoxtrucks bestaat uit zes RVS palletwagens met een capaciteit van 600 tot 1500 kilo.

Ergonomisch

Het ergonomische ontwerp van de tilhulpmiddelen maken niet alleen het werken veel aangenamer, maar ze voorkomen daardoor ook ziekteverzuim voornamelijk als gevolg van rugklachten. De tilhulpmiddelen zijn bovendien zeer compact omdat er bij het ontwerp ook rekening gehouden is met de doorgaans beperkte ruimte in productie-omgevingen.

Hygiënisch

De ULMA-tilhulpmiddelen zijn gemaakt van RVS, hebben ronde vormen en een open structuren waardoor vuil zich minder snel hecht. De besturingskasten van de elektrische modellen zijn bestand tegen het reinigen met hogedruk. Zij zijn speciaal ontwikkeld voor de handling en het tillen van producten in omgevingen waar hygiëne van belang is, zoals in de voedingsmiddelenindustrie, de medische industrie, farmacie, laboratoria en cleanrooms in bijvoorbeeld de IT-industrie, elektronica en de vliegtuigbouw.

ULMA heeft de hygiёnerichtlijnen voor schone productie-omgevingen in de voedingsmiddelenindustrie (HACCP) ook op zijn producten toegepast. Hierdoor kunnen ze worden meegenomen in de reinigingsprocedures, die ook voor productiemachines en andere apparatuur gelden.

Voor meer informatie over de ULMA-tilhulpmiddelen: RVS intern transport of de RVS kantelaars